Onze vereniging beschikt over drie instructeurs. Hieronder stellen ze zich aan je voor:


Danny

Naam:  Danny oude Egbrink

Geb. datum:  31-03-1973

Instructeur sinds:  2006
Mijn naam is Danny Oude Egbrink. Getrouwd, 1 dochter, project engineer in Hengelo en wonend in Duitsland.

Ik ben eind 1996 met een koude start begonnen met een open water diver cursus. Inmiddels ben ik meer dan 1100 duiken verder. 1100x Kopje onder en weer boven. Soms ook Luctor Et Emergo (ik worstel en kom boven), maar altijd ervaringen rijker en altijd weer veel beleeft en gezien. Tussen de beginnende, onervaren Open Water Diver, tot Master Scuba Diver Trainer liggen letterlijk werelden.

Langzaam maar gestaag ging het van OWD, naar AOWD, Rescue, Divemaster, naar Assistent Instructor. Centraal stond eigenlijk altijd het gemis van een constante opleidingsmogelijkheid binnen duikvereniging  Buddy Dive. Omdat ik het introduceren van mensen in de fascinerende onderwaterwereld en opleiden van (aspirant) duikers zo leuk vind heb ik in  2006 de IDC (Instructor Development Course)  en IE (Instructor Examination) van PADI (’s werelds grootste duikorganisatie) gedaan.

Sindsdien is er, nu dus al bijna 10 jaar, een constante opleiding en oefen mogelijkheid geweest binnen Buddy Dive. Waarbij we ons enthousiasme en onze gedrevenheid (en die van onze voorgangers) proberen mee te geven aan de nieuwe leden en cursisten. Bij onze opleidingen ligt de nadruk op flexibiliteit, kwaliteit en plezier.  Waarbij we regelmatig vervolgopleidingen volgen om op de hoogte te blijven van de laatste stand van zaken in de duikwereld. Daardoor kunnen de leden en aspirant  cursisten rekenen op een gevarieerd opleidingspakket met gedegen en leuke opleidingen op maat.

Het duiken is een passie die je beleefd moet hebben om er over te kunnen oordelen!  Aangezien 30% van de aarde land is en de overige 70% water is er nog genoeg plek en valt er nog veel te ontdekken. Dus meld je bij Buddy Dive om met deze  fascinatie kennis te maken. Wees gewaarschuwd, voordat je het weet ben je er aan verslaafd . . .

 

Groetjes en tot ziens onder water!


Arjan

Naam:  Arjan Meenhuis

Geb. datum:  01-07-1974

Instructeur sinds:  2014

 

 

Beste Duiker of beginnend Duiker,

Ik wil me graag even voorstellen. Mijn naam is Arjan Meenhuis. Naast mijn werk in de zorg vind ik een grote passie in het duiken. In 1998 heb ik mijn eerste duikbrevet gehaald. In de eerste jaren beperkte het duiken zich voor mij tot typische vakantieduiken. In 2007 kwam hierin voor mij de ommekeer. Ik werd toen lid van duikvereniging Buddy Dive. Hier ontmoete ik enthousiaste duikers en was ik steeds vaker in het water te vinden.

Het leuke van lid zijn van een club zoals Buddy Dive is dat je samen met anderen je hobby kunt uitvoeren. Dit heeft mij uitgedaagd om diverse PADI vervolg opleidingen te doen beginnend bij een Advanced Open Water diver. Daarna volgde ik al snel enkele specialty cursussen gevolgd door Rescue Diver, Divemaster, Assistent Instructor tot uiteindelijk Open Water Scuba Instructor.

Zelf duiken met één van mijn buddy’s is natuurlijk altijd fantastisch. Maar zeker zo leuk is het om mijn enthousiasme over het duiken door te kunnen geven aan anderen. Ik houd er van om jou uit te dagen dingen te doen waarvan je niet had bedacht dat je dat in je had. Ik help je graag om een nieuwe (onderwater)wereld te ontdekken en help ik je de vaardigheden als duiker aan te leren. Hopelijk wordt je dan net zo enthousiast als de meeste duikers binnen de vereniging en ga je na je opleiding nog vele mooie duiken maken.

Hopelijk tot snel!


Bastian

Naam:  Bastian Nijhuis

Geb. datum:  24-06-1978

Instructeur sinds:  2014

 

 

Beste duiker of duiker in spé,

Graag wil ik me even kort aan je voorstellen.

Mijn naam is Bastian Nijhuis en sinds ik in 2008 de eerste keer kennis heb gemaakt met het ademen onder water, ben ik verslingerd aan de duiksport.  Mijn eerste duiken tot PADI Open Water Diver zijn gemaakt in de Rode Zee in Egypte. Wat een geweldige ervaring was dat! Eenmaal terug in Nederland had ik me voorgenomen de duikopleiding hier af te maken. Na wat zoeken op het internet, wat eigenlijk op niets uitliep, zag ik in de bouwmarkt naast mijn eigen huis iemand lopen met een shirt van Buddydive.nl. Even googelen en hoppa, om de hoek in Denekamp zat deze club.

Ik heb toen contact gezocht en binnen no-time een bericht terug  van Danny Oude Egbrink dat de PADI Open Water Diver opleiding bij hem kon worden afgemaakt. In juni 2009 mocht ik me dan ook “Open Water Duiker” noemen.

Goed advies van Danny was om ook lid te worden van Buddy Dive om te blijven duiken. De leden van Buddy Dive steken elkaar namelijk allemaal aan met het duikvirus!

Mede daardoor ben ik diverse vervolgopleidingen en specialties gaan doen. Na een redelijk aantal vrije duiken te hebben gemaakt, heb ik samen met  Arjan Meenhuis ervoor gekozen om verder te gaan tot instructeur. We hebben de opleiding gevolgd in Hamburg waar ook Danny zijn opleiding heeft  gedaan. In 2014 zijn we na deze pittige maar ook erg leuke opleiding geslaagd en mochten we ons nu ook instructeur gaan noemen.

Het leuke aan de duiksport vindt ik persoonlijk de diversiteit. Wil je veel leren, dan kan dat. Wil je lekker relaxed duiken met alleen het Open Water Diver brevet, dan kan dat natuurlijk ook. Met alleen duiken in zeeën, meren en oceanen houd het als je wilt niet op. Grotduiken, wrakduiken, ijsduiken. Er is veel mogelijk. Voor mij is het een combinatie van alles. Mensen enthousiasmeren voor de duiksport en ze voor de eerste keer het geweldige gevoel laten beleven dat je krijgt van het duiken! Ik wil je graag mee nemen op dit avontuur. Als buddy of als leerling.

Bubbels Up!